10 Νοε 2010

Οργανόγραμμα ΕΛΤΑ: 9.312, να τ' αφήσω ; ; ;

 Ενώ εδώ και λίγες εβδομάδες έχει ξεκινήσει η χαρτογράφηση - αποτύπωση των πραγματικών αναγκών του ΕΛΤΑ σε προσωπικό, με βάση τους όγκους της διακινούμενης αλληλογραφίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί πανελλαδικά μετά το πρώτο τετράμηνο του 2011. 
Η διοίκηση, με την σύμφωνη γνώμη και της ΠΟΣΤ, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΤΑ αναμένεται να αποφασίσει την μείωση των θέσεων εργασίας από 11.428 στις 9.312, πριν ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση.
Έχουν μαντικές ικανότητες ή ακολουθούν την μέθοδο του... κρεοπώλη που του ζητάς ένα κιλό κιμά, σου κόβει ένα και μισό και σε ρωτά: "να τ' αφήσω;;;"

Και τελικά αφού αποφασίζουν πως ο οργανισμός μπορεί να λειτουργήσει με 9.312 εργαζόμενους, τι χρειάζονται τόσες ομάδες εργασίας, τόσοι φοιτητές, τόσες εργατοώρες δουλειάς για να αποτυπώσουν τις πραγματικές ανάγκες;;;

Μήπως βιάζονται να μειώσουν τις θέσεις εργασίας ώστε να γίνει ελκυστικότερος ο ΕΛΤΑ στους υποψήφιους αγοραστές;;;

Το επιχείρημα βέβαια που ακούγεται, πως το οργανόγραμμα θα είναι προσωρινό και θα αναμορφωθεί και πάλι το 2011 δεν πείθει κανέναν, αφού όλοι γνωρίζουμε πως "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού".