1 Οκτ 2010

Συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ

Τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στα ΕΛΤΑ, προσλαμβάνονται όλο και περισσότεροι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με οκτάμηνες ή τετράμηνες συμβάσεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των συναδέλφων είναι συνεπείς στις υπηρεσιακές υποχρεώσεις τους και κυριολεκτικά ξελασπώνουν μεγάλο μέρος της παραγωγικής δουλειάς, αφού όλοι εργάζονται στους κλάδους της παραγωγής.

Σε ετήσια βάση προσλαμβάνονται τα τελευταία χρόνια πάνω από τρεις χιλιάδες συμβασιούχοι και καλύπτουν πάνω από το 1/4 των θέσεων εργασίας.

Οι περισσότεροι εξ αυτών είτε είναι... άνθρωποι οικογενειάρχες που έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά και έρχονται να δουλέψουν στο Ταχυδρομείο για να καλύψουν τις βασικές οικογενειακές ανάγκες τους, είτε είναι νέοι, άνεργοι που προσπαθούν να μπουν στην αγορά εργασίας για να φτιάξουν τη ζωή τους.
Ένα πράγμα είναι  σαφές και απολύτως επιβεβαιωμένο "ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ" με όλους τους μόνιμους Συναδέλφους και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται και από τη διοίκηση του οργανισμού και από τα συνδικάτα και από όλους εμάς τους "παλιούς" εργαζόμενους.
Το γράφουμε αυτό γιατί σε κάποιες περιπτώσεις (ευτυχώς λίγες) οι συμβασιούχοι Συνάδελφοι αντιμετωπίζονται σαν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας από κάποιους μόνιμους Συναδέλφους, πράγμα απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό, που πρέπει να σταματήσει.
Ίσα - ίσα που θα πρέπει να κατανοούμε το πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν και να τους στηρίζουμε με κάθε μέσο.