28 Μαΐ 2010

Οι οδηγοί του ΕΛΤΑ προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για τις μειώσεις των μισθών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΔΗΓΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΤΑ αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίαση του την περασμένη εβδομάδα, να προσφύγει στην δικαιοσύνη για τις περικοπές του 7% & του 3% των μισθών των μελών του.

Ο Σύλλογος των οδηγών αφού διαπίστωσε πως η Ομοσπονδία δεν δείχνει διατεθειμένη  να κινηθεί για να διασφαλίσει τα κεκτημένα δικαιώματα και τα συμφέροντα  των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του για να προστατέψει τα μέλη του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του ΔΣ, ο Σύλλογος θεωρεί τις περικοπές παράνομες και αντισυνταγματικές, αφού οι μισθοί είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαπραγματεύσεων και είναι...
κατοχυρωμένοι μέσω των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα αυτής της δικαστικής προσφυγής, που σίγουρα προβλέπεται χρονοβόρος και πολυδάπανη.

Όμως οι οδηγοί δείχνουν, με αυτή τους τη κίνηση, πως πρέπει να δραστηριοποιούνται και να αγωνίζονται τα συνδικάτα για την προάσπιση των συμφερόντων και των κατακτήσεων των μελών τους και πως δεν θεωρούνται τυχαία το πιο δυναμικό, αγωνιστικό  και συσπειρωμένο σωματείο στα ΕΛΤΑ.