14 Δεκ 2009

Κ. Υπουργέ έχετε αργήσει πολύ . . .

14 Δεκέμβρη σήμερα, 71 ημέρες από την ημέρα που κέρδισε τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και ανέλαβε την ευθύνη να κυβερνήσει τη χώρα μας.
71 ημέρες προσμονής και ελπίδας για μας τους Ταχυδρομικούς να δούμε να τοποθετείται νέα διοίκηση στα ΕΛΤΑ, μήπως και σταματήσει ο κατήφορος και αναστραφεί η πορεία συρρίκνωσης του οργανισμού.
Αντί αυτού συνεχίζουμε να βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση απαξίωσης και αδιεξόδου, που καθημερινά επιδεινώνεται

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που παραδοσιακά η δουλειά μας θα έπρεπε να είναι αυξημένη, με την προσδοκία να υπάρξουν και αντίστοιχα έσοδα, για κάλυψη μέρους των ελλειμμάτων. Δυστυχώς όμως ο όγκος της δουλείας είναι μικρός και οι εξελίξεις διαγράφονται δυσοίωνες.

Σε ταχυδρομεία άλλων χωρών γίνονται διαρθρωτικές αλλαγές και οι διοικήσεις τους στρέφονται σε άλλες δραστηριότητες, για να καλύψουν την μείωση των εσόδων τους από την μείωση της παραδοσιακής αλληλογραφίας, αλλά και για να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια οικονομική ύφεση που δυστυχώς επηρεάζει και την ταχυδρομική αγορά.

Στα ΕΛΤΑ μοιρολατρικά καταγράφουν τα ελλείμματα και τις ζημιές της επιχείρησης χωρίς καμιά αντίδραση, θεωρώντας προφανώς ότι δεν μπορούν να αποφύγουν τα χειρότερα.
Χωρίς ανώτατη κεντρική διοίκηση, χωρίς επιλεγμένα διοικητικά στελέχη, με πολλούς διευθυντές και απλούς συναδέλφους να συνταξιοδοτούνται (φοβούμενοι την φορολόγηση της αποζημίωσης), χωρίς κίνητρο και πυξίδα καθοδήγησης του προσωπικού, το Ταχυδρομείο ψυχορραγεί.

Καθημερινά οργιάζει το παρασκήνιο, για το ποιος θα τοποθετηθεί τελικά στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με ονόματα παλαιών γνώριμων προσώπων αλλά και νέων, είτε τεχνοκρατών, είτε πολιτικών που έντεχνα κάποιοι διαρρέουν για να μετρήσουν αντιδράσεις.

Πληροφορίες λένε, πως κάποιοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα επηρεασμού του αρμόδιου υπουργείου, για την επιλογή προσώπου της αρεσκείας τους στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα κέντρα των αποφάσεων που διοικούν τον οργανισμό.
Κάποιοι άλλοι με διαρροές πληροφοριών και αναρτήσεις σε διάφορα blogς, προσπαθούν να «κάψουν» υποψηφίους για την θέση.

Επί της ουσίας, απ’ ότι φαίνεται κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το ίδιο το Ταχυδρομείο και τους εργαζόμενους, αλλά μοναδική τους έννοια είναι η διαχείριση της εξουσίας από εδώ και πέρα.

Όταν το Ταχυδρομείο βουλιάζει, δεν μπορεί το ενδιαφέρον μας είναι στραμμένο μόνο στην ψήφο των συναδέλφων, στα σωματεία που έχουν εκλογές !

Μακριά από σκοπιμότητες και συμφέροντα, βιώνοντας την σημερινή τραγική κατάσταση του οργανισμού και βλέποντας πόσο δύσκολο είναι να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα, κάνουμε έκκληση προς τον αρμόδιο υπουργό να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες των καλοθελητών, να επιλέξει και να τοποθετήσει το συντομότερο δυνατό, έναν έμπειρο, καταξιωμένο τεχνοκράτη στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου, μήπως και σωθεί το Ταχυδρομείο.